Binnenstad Hoogeveen is onderscheiden met Keurmerk Veilig Ondernemen en 5e CCV-ster.

‘Binnenstad Hoogeveen’ is onderscheiden met opnieuw een certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) en een 5e ster. Dit houdt in dat de binnenstad al 15 jaar op rij staat geregistreerd als veilige binnenstad.

Op 21 maart onthulde Bestuurlijk portefeuillehouder KVO Ewout Klok de 5e ster en ontvingen de deelnemers van de werkgroep KVO Hoogeveen hun certificaten.

21van1-21
21van1-51
21van1-41
21van1-71
21van1-31
previous arrow
next arrow

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is door het ministerie van Justitie geïntroduceerd en wordt na een strenge keuring van certificatie-instelling Kiwa NCF. Kiwa NCP is een toonaangevende Certificatie-Instelling voor het certificeren (erkennen) van bedrijven op het gebied van brand- en inbraakbeveiliging.

Het keurmerk bevestigt dat de binnenstad van Hoogeveen een veilige, schone en aantrekkelijke binnenstad is voor ondernemers, winkelend publiek en inwoners. Bovendien stimuleert het de samenwerking tussen politie, brandweer, gemeente en de ondernemers.

Brandweeroefening en campagne herkenbare huisnummering
Om de binnenstad veilig en toegankelijk te houden, blijven de partijen samenwerken. Dit jaar volgt nog een verbeterslag op het gebied van diefstalpreventie en de handhaving hierop.

Daarnaast zullen brandweer en gemeente aandacht vragen voor herkenbare huisnummering. De brandweer kan soms maar moeilijk het huisnummer vinden waardoor kostbare tijd verloren gaat.