strategie van binnenstad hoogeveen

Strategie

1. Zorg dragen voor een sterke en effectieve binnenstadorganisatie.

Ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente trekken samen op als sterke en effectieve binnenstadorganisatie die op basis van gelijkwaardigheid samenwerken. Belangrijke thema’s zijn o.a. gemeenschappelijke visie, strategie en uitvoeringsprogramma’s voor de binnenstad.

2. Gemeenschappelijke doelen stellen

Samenwerking!  Partijen die investeren in het centrum – ondernemers, vastgoedeigenaren en overheid – slaan de handen ineen. Samen met partijen die wel betrokken zijn bij het centrum maar niet investeren, zoals bewoners en culturele instellingen.  maken wij afspraken en werken wij aan het verbeteren van het centrum.

3. Activiteiten en evenementen.

het stimuleren en/of organiseren van aansprekende evenementen, het stimuleren en/of voeren van winkel- en wervingsacties, reclame acties en het stimuleren en/of verzorgen van public relations ten behoeve van de ondernemers.

4. Economische vitaliteit.

Structurele gesprekspartner voor de gemeente, regio en provincie met als doel een sterkere lobby te kunnen voeren voor thema’s en het ophalen van financiële ondersteuning die in het belang zijn van de economische vitaliteit van de binnenstad. Aansprekende thema’s in dit kader zijn o.a. gericht op bereikbaarheid, parkeren, wet- en regelgeving.