Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december 2023 heeft in het centrum van Hoogeveen het tweede Stadslichtfestival plaatsgevonden. Een erg groot succes met veel publiek die al het (licht)spektakel kwamen bewonderen.

Tot de volgende editie op 13, 14 en 15 december!

STADSLICHT festival Hoogeveen
Het STADSLICHT festival is een lichtfestival in de binnenstad van Hoogeveen. Centraal staat de ‘Video Mapping’ show op de Hoofdstraatkerk. Een indrukwekkend schouwspel dat iedere 20 minuten is te zien. De hele binnenstad is feeëriek verlicht, er is een laserlichtshow, een kerstmarkt, er treden tientallen lichtkunstenaars op en er zijn koren op diverse locaties in het centrum.

Wanneer vindt het STADSLICHT festival plaats?
Het STADSLICHT festival vindt plaats van vrijdag 13 tot en met zondag 15 december 2024. De kerstmarkt, het entertainment en optredens van diverse koren is vanaf vrijdag 15.00 uur en op zaterdag vanaf 11.00 uur tot 21.00 uur. Op (koop)zondag van 13.00 – 17.00 uur. De lichtshows zijn op vrijdag en zaterdag van 18.00 – 21.00 uur en op zondag wordt het STADSLICHT festival afgesloten met een laatste vertoning van de ‘Video Mapping’ en lichtshow om 17.00 uur.

Hoe kan ik het STADSLICHT festival bezoeken?
Het STADSLICHT festival is gratis te bezoeken. (Betaald) parkeren kan in het hele centrum op parkeerpleinen of in de overdekte parkeergarage. Bezoekers die met de trein komen lopen in circa 8 minuten naar de binnenstad. Kom je op de fiets dan kan deze in een bewaakte fietsenstalling in de binnenstad worden geparkeerd.

Persbericht Stadslicht Festival Hoogeveen 2024

Stadslicht Festival Hoogeveen 2024 volop in voorbereiding

Foto: Bestuur en werkgroepen Stadslicht Festival ©Kim Stellingwerf
V.l.n.r.: Joost Scholten, Albert Jan Vos, Jeremy Kleine, Pedro Kleine, Jan R. Stam, Andy Benjamins, Norbert Sulmann, Toine Straatman en John van Regteren

Als kersverse ‘Hoogevener van het Jaar 2023’ is de organisatie van het Stadslicht Festival Hoogeveen druk in voorbereiding voor de 3e editie in 2024. Die vindt plaats van vrijdag 13 t/m zondag 15 december in het centrum van Hoogeveen. “In 2023 trok het Stadslicht Festival 75.000 mensen naar de Binnenstad van Hoogeveen, een uniek record!” aldus Jan R. Stam, voorzitter van de Stichting Stadslicht Festival Hoogeveen en Binnenstad Hoogeveen. “De Stichting Stadslicht Festival is opgericht omdat het Festival nu al te groot is om binnen de structuur van ondernemersvereniging Binnenstad Hoogeveen door te kunnen groeien. Een parel voor Hoogeveen naast het Stadsfestival en de Cascaderun. Wij zijn er enorm trots op!”

Naast Jan R. Stam zitten ook Ewout Klok en Albert Jan Vos in het bestuur. Ewout Klok neemt de voorzitters-hamer over van Jan Stam als aftredend voorzitter (nieuwe BIZ-periode en nieuw bestuur) van Binnenstad Hoogeveen waardoor het centrum nauw betrokken blijft met Stadslicht. Albert Jan Vos is als mede-initiator het derde bestuurslid van Stadslicht en is samen met John van Regteren, centrum-coördinator Binnenstad Hoogeveen, evenementverantwoordelijk voor de programmering en operationele zaken.

Er zijn inmiddels werkgroepen opgericht die het Festival professioneler, creatiever en nog spectaculairder gaan maken als de vorige twee edities:
– Pedro Kleine – Kerstmarkt en Attracties – Vanaf het begin betrokken
– Joost Scholten – Creatief brein muziek, techniek en innovatie
– Andy Benjamins – Content schrijver lichtshow
– Norbert Sulmann – Content schrijver lichtshow
– Toine Straatman – Creatief brein Creatief en Cultuur

John van Regteren vult nog aan: “Wij kunnen alvast met trots mededelen dat wij er in geslaagd zijn om het hele weekend een wereld act van formaat te boeken: Circo Di Strada. Zij spelen in alle grote steden der aarde en wij hebben ze vorig jaar al geboekt voor Stadslicht Hoogeveen 2024 anders was het niet mogelijk geweest om deze acht performers naar Drenthe te halen.” Daarnaast zijn Andy Benjamins en Norbert Sulmann al druk bezig met het schrijven van de content voor de lichtshows, terwijl Joost Scholten daar de muziek voor aan het arrangeren is.

“Ook zullen er diverse koren optreden en hebben we een kerstman en kerstvrouw geprogrammeerd om de feestelijke sfeer compleet te maken. De exacte programmering kan nog niet worden gedeeld, maar het belooft weer een ongekend mooi, spectaculair en sfeervol evenement te worden voor jong en oud. Wij verwachten nog veel meer bezoekers uit een wijde regio rond Hoogeveen te trekken. Ons doel is dit jaar minimaal 100.000 bezoekers naar Hoogeveen te halen” aldus de altijd glimlachende voorzitter Jan R. Stam.

Voor meer informatie, neem contact op met de evenementverantwoordelijken of bezoek onze website www.binnenstadhoogeveen.nl

Albert Jan Vos
Bestuurslid Stadslicht & Binnenstad Hoogeveen
aj@luxor.nl
06 144 811 77

John van Regteren
Coördinator Binnenstad Hoogeveen
coordinator@binnenstadhoogeveen.nl
06 534 902 20

Kerstmarkt, Kerstman en Maya de Bij
Klassieke houten Kerststalletjes, vuurkorven, kramen, de Kerstman en… Maya de Bij. Er valt veel te beleven in de binnenstad van Hoogeveen. De miljoenen lampjes in de bomen, de video-, licht en lasershows hebben een echte wauw-factor, je kunt met de Kerstman op de foto of met Maya de Bij, die als mascotte van de binnenstad graag kleine kinderen ontmoet.

Praktische info
Data: Vrijdag 13, donderdag 14 en (koop)zondag 15 december 2024
Tijden: Vrij. 15.00-21.00 uur / Zat. 11.00-21.00 uur / Zon. 13.00-17.00 uur
Entree: Stadslicht festival gratis
Websites www.stadslichtfestival.nl / www.binnenstadhoogeveen.nl
Contact: 06 534 90 220 (John van Regteren, coördinator)
Email: buro@binnenstadhoogeveen.nl